Modern art – gammel og trygg

Modern art kalles perioden som strekker seg fra ca. 1860 til 1970-tallet. Spesielt for denne perioden er at det var mange av de store og velkjente kunstmalerne som bidro mest. Velkjente malerier og store navn vi alle kjenner til og som vi også husker noen av kunstverkene til hører til her – enten det er Vincent Van Gogh eller Picasso. For vårt indre øye ser vi både Van Gogh sine duvende farger over lerretet og Picasso sine velkjente kuber. Det er ikke sikkert at vi nødvendigvis kjenner oss igjen i kunsten eller liker den, men de har gitt oss innredningstrender i over hundre år. Gjennom hele perioden var det også andre trender som varte kortere, men som også gjør seg gjeldene for dagens interiørmote som for eksempel art deco.

Er jeg Modern Art?

Funksjonelle møbler – møbler som er litt annerledes, men som fyller meningen. Gode og artige design, litt utenfor det alle andre har. Farger som går igjen fra nonfigurative bilder på veggene til plakater i glass og ramme fra en kjent kunstner. Vi er alle litt modern art.

Det er noe trygt å ta i bruk det gamle og velkjente, om det er en myk buet sofa i duse farger som går igjen i interiøret eller et bord med glassplate. Dette er ikke nytt, dette hører med til trendene på 1900-tallet.

1950-tallet gav oss etterkrigstrender som strammere linjer, mye treverk og teak var i skuddet. På begynnelsen av århundret hadde møblene runde kuler og tekstiler i gode farger.

Dagens Mondern Art

I dag finner du for eksempel den mykt buede og formfullendte sofaen med kuler på sofaføttene. Sjeselong var et yndet møbel før i tiden og i dag finner vi den igjen innlemmet i sofaen vår. Her kan vi ligge rett ut og bare nyte livet.

Speil på veggen skal ha bred rammen i tre eller metall. Det overraskende elementet kan gjerne være et kubistisk bilde, dystert eller fargesterkt, med eller uten ramme. Stramme stoler med pyntenagler i metall rundt ryggen setter sitt preg rundt bardisken eller kjøkken-øyen. Kjøkkenet har høye skap med glassfronter og vakker listing.

Små lave bord eller sette-bord, bord i flere høyder som kan settes oppå hverandre når de ikke er i bruk, er igjen i bildet. Praktiske enten som et stilleben eller til bruk når man har gjester og trenger litt mer plass. Vi har alle skapt vårt eget modern art-hjem.

Leave a Comment