Studer interiørdesign eller arkitektur i Norge

Er du over gjennomsnittet interessert i interiørdesign, er kreativ og kunne tenke deg å drive med dette på heltid? Kribler det i fingrene når du ser en fargepalett eller lekre tekstiler? Da finnes det flere gode alternativer når det kommer til skoler, men det store utvalget kan gjøre det vanskelig å velge studium.

Som interiørarkitekt kan du jobbe på et arkitektkontor, men som oftest i små eller mellomstore bedrifter. Du kan også være selvstendig næringsdrivende og ta små eller store engasjement.

Høyskolen Kristiania

Ved Høyskolen Kristiania kan du ta et toårig fagskolestudium innen interiørdesign. Her lærer du at interiørdesign er mer enn å pynte etter sesongtrendene, men at det også har å gjøre med gulv, vegger og møblene du bruker for eksempel. Det dreier seg om å forme omgivelsene våre og i følge høyskolen selv skape en funksjon relatert til innredning. Studiet er praktisk og du jobber virkelighetsnært med materialer, farger og produkter. Studiesteder er Oslo, Bergen eler Trondheim.

Kunst- og designhøgskolen i Bergen

Ett av to steder i landet som tilbyr utdanning innen visuell kunst og design, er Kunst- og designhøgskolen i Bergen som tilbyr et 3-årig bachelorstudium. Dette kan bygges på med et 2-årig masterstudium.

Kunsthøgskolen har fordelt studiet på tre avdelinger: Design, kunstakademiet og spesialisert kunst.

Dersom utfartstrangen tynger, kan du også ta deler av studiene i utlandet.

Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo

Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo er en statlig vitenskapelig høyskole som blant annet tilbyr utdanning innen arkitektur og design. Kunnskapsfeltet til Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo har formgivning som fokus og omfatter alt fra gjenstander til bygninger.

Treider Fagskoler

Fagskolen tilbyr årsstudium innen design. Skolen forteller at her går teori og praksis hånd i hånd. Her jobber du tett både med lærere, andre elever og bedrifter hvor du også har praksisplass i løpet av studieåret. Fagskolene finner du over hele landet. De har også nettstudier.

Mulighetene er mange dersom du virkelig ønsker deg en utdanning innen interiørdesign. Det kan være lurt å finne ut nøyaktig hva du ønsker å oppnå med utdannelsen, hva du vil jobbe med til slutt, for å velge riktig skole og studie. Hva er det du brenner mest for, hvilke sider ved interiørdesign trives du best med og føler deg mest komfortabel med? Husk, dette er en jobb du skal ha lenge, så det er viktig å trives.

323 thoughts on “Studer interiørdesign eller arkitektur i Norge”

  1. They can take their usual handset but switch in a local SIM card to avoid massive
    roaming charges. Do you want a phone that has special aps which will do various
    things. Either it was that way when shipped to the store from the manufacturer or over time it has become corrupted.

    Here is my blog … Order GiffGaff SIM

Comments are closed.